De tyske nasjonalsosialistene hadde mye grusomt for seg. Aktiviteter som ikke var til menneskehetens beste, for å si det mildt. Men på noen områder var de forut for sin tid. I perioden 1935 til 1939 førte naziregjeringen i Tyskland en politikk som i internasjonal sammenheng var uvanlig grønn. Blut und Bodenpolitikken var grunnlagt på en ideologi som handlet om slekt, arv, rase og jordsmonn, hjemsted og landområde. Ifølge denne ideologien var det viktig å knytte borgerne til det til ekte og opprinnelige – landet.
Blut und Bodenideologien gav også herrefolket retten til å erobre andre befolkningers leveområde for å skaffe mer livsrom (Lebensraum). De var overbevist om at de kunne dyrke den erobrede jorden på en bedre måte enn undermenneskene som ble fjernet.
Samtidig som de vedtok den første omfattende miljøvernlovgivning opprettet nazistene de første nasjonalparkene i Europa. De satt også i gang et skogplantingsprosjekt for å gjenskape skogsområder som var tapt. Den beryktede SS-fører Heinrich Himmler skal sammen med jordbruksminister Richard Walther Darré ha satt i gang en kampanje for organisk jordbruk.

I boken «Dovres Utvalgte» kan du lese mer om hva nazistene hadde for seg, etter at krigen var vunnet. Alt du trenger å gjøre er å velge mellom papirbok, lydbok eller e-bok når den kommer i salg i september.

Kategorier: Dovre

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *